ßßß
 
            
         Składniki:2 puszki sardynek w oliwie (dobrej jakości)2 małe cebulepęczek natki pietruszki2 łyżki majonezu1 łyżka oliwy z oliweksól, pieprz1/2 łyżeczki słodkiej mielonej paprykitosty do podania1. Cebule obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy chwilę w blenderze (nie może być zmiksowana na papkę).2. Do cebuli dokładamy sardynki wraz z zalewą oraz porwaną nieco natkę. Znów bardzo krótko miksujemy (w paście muszą być widoczne wszystkie składniki).3. Dodajemy majonez, oliwę, sól, pieprz oraz słodką paprykę. Mieszamy dokładnie łyżką.4. Schładzamy w lodówce do czasy podania i podajemy z tostami lub grzankami.
Składniki:2 puszki sardynek w oliwie (dobrej jakości)2 małe cebulepęczek natki pietruszki2 łyżki majonezu1 łyżka oliwy z oliweksól, pieprz1/2 łyżeczki słodkiej mielonej paprykitosty do podania1. Cebule obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy chwilę w blenderze (nie może być zmiksowana na papkę).2. Do cebuli dokładamy sardynki wraz z zalewą oraz porwaną nieco natkę. Znów bardzo krótko miksujemy (w paście muszą być widoczne wszystkie składniki).3. Dodajemy majonez, oliwę, sól, pieprz oraz słodką paprykę. Mieszamy dokładnie łyżką.4. Schładzamy w lodówce do czasy podania i podajemy z tostami lub grzankami.