ßßß
 
            
         Nastała jesień i nic się nie chce...Czy tylko mi?Może skosztujecie portugalskiej pasty sardynkowej? Nie napracujecie się przy niej, a smak naprawdę wspaniały:-)No i pomarzyć można o słonecznych wakacjach...A tak swoją drogą, to może faktycznie w przyszłym roku obrać w planach właśnie ten kierunek? Godne zastanowienia;-)
Nastała jesień i nic się nie chce...Czy tylko mi?Może skosztujecie portugalskiej pasty sardynkowej? Nie napracujecie się przy niej, a smak naprawdę wspaniały:-)No i pomarzyć można o słonecznych wakacjach...A tak swoją drogą, to może faktycznie w przyszłym roku obrać w planach właśnie ten kierunek? Godne zastanowienia;-) Składniki:1 puszka sardynek w oliwie,1 mała cebula,pół pęczka natki pietruszki,kilka suszonych pomidorów (można pominąć),1 łyżka majonezu,1 łyżeczka oliwy z oliwek,sól, pieprz,1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki.Przygotowanie:Cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dołożyć sardynki z oliwą,natkę pietruszki nieco porwaną, pokrojone suszone pomidory, majonez i oliwę. Doprawić i zblendować niezbyt drobno, do połączenia się składników.Schłodzić w lodówce i podawać z pieczywem
Składniki:1 puszka sardynek w oliwie,1 mała cebula,pół pęczka natki pietruszki,kilka suszonych pomidorów (można pominąć),1 łyżka majonezu,1 łyżeczka oliwy z oliwek,sól, pieprz,1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki.Przygotowanie:Cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dołożyć sardynki z oliwą,natkę pietruszki nieco porwaną, pokrojone suszone pomidory, majonez i oliwę. Doprawić i zblendować niezbyt drobno, do połączenia się składników.Schłodzić w lodówce i podawać z pieczywem