Wykonanie
Sałatkę tę przygotowałam z dwóch okazji: na zakończenie akcji Zielono Mi III oraz do kolejnej odsłony Barku
sałatkowego Peli . Tym razem Pela poprosiła o przygotowanie sałatki
śniadaniowej. Ja raczej nie jadam sałatek na śniadanie, a jeśli już są to właśnie
owoce np. w takiej postaci.
PRZEPIS AUTORSKISkładniki na 1 talerz:2 zielone
jabłka (np. golden delicious)100 g białych
winogron bez pestek1
kiwikilka
pistacji1 łyżka
mioduOwoce dokładnie myjemy pod bieżącą
wodą.
Jabłka kroimy w cząstki. Układamy w okrąg na brzegu talerza.
Kiwi obieramy i kroimy w plastry, układamy z nich kwiatuszek na środku talerza.
W wolnych miejscach kładziemy
winogrona. Całość posypujemy lekko pokruszonymi
pistacjami (najlepsze będą te bez
soli) i polewamy łyżką
miodu. Smacznego!