Sałatkę tę robiłam zazwyczaj bez papryki. Jednak w ubiegłym tygodniu zakupiłam bardzo dużą ilość różnokolorowej papryki i dodawałam ją prawie do każdej potrawy. Tak wylądowała w tej sałatce i okazało się, że z papryką jest o wiele lepsza niż w pierwotnej wersji.Składniki:puszka kukurydzytuńczyk w sosie własnymjasnozielona część pora1 papryka czerwona1 papryka zielona1 papryka biała/żółtasól, pieprzmajonezPora kroimy w krążki i blanszujemy – gotujemy 2 minuty i przelewamy zimną wodą. Czekamy aż ostygnie. Paprykę kroimy w cienkie krążki. Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Mieszamy składniki z 2 łyżkami majonezu, doprawiamy pieprzem i solą.Sałatkę dołączam do mojej akcji Warzywa psiankowate oraz do akcji Shinju Paprykujemy 2.