Wykonanie
Sezon na
rabarbar w pełni :)Przygotowałam dziś
młodąkapustę wzbogaconą smakiemtej kwaśnej, wyjątkowejrośliny.Główkę obrałam z wierzchnichliści i posiekałam.Włożyłam do szerokiego garnka,wlałam spory chlust
oliwy i posoliłam. Dusiłam na małymogniu często mieszając.Po kilkunastu minutach dodałamłodygę
rabarbaru pokrojoną w kostkę i szczyptę
kminku.
Kapusta puściła wystarczającą ilość
wody tak, że nie musiałamjej dodatkowo podlewać.Trzymałam na ogniu łącznie niecałe pół godziny.Kawałek
łopatki wieprzowej oprószyłam
solą,
majerankiem i
czerwoną papryką. Ugotowałam na parze do miękkości.
Mięso pokroiłam w plastry,
skropiłam oliwą, podałam z gorącą
kapustą.Przybrałam listkami
natki i posypałam
pieprzem.Bardzo lekki, dietetyczny posiłek.Smacznie polecam :)