Wykonanie
Jest gorąco, parno i duszno.W takie dni apetyt maleje,albo zanika całkowicie.Wzmaga się natomiast pragnienie,wzrasta ochota na
lody,
sorbety,lekkie i delikatne desery.Postanowiłam ponowniewykorzystać
truskawki,których jest teraztak dużo.Dwa
jogurty truskawkowe,zmiksowałam z około600 g
truskawek,szklanką
maślanki,puszką
mleczka kokosowego 165 g,trzema łyżkami
miodu i łyżką świeżo startego
imbiru. Wstawiłamdo lodówki.Następnie przygotowałam
sorbet.Szklanka
truskawek, cztery łyżki
lodów truskawkowych, dwie łyżki
serka waniliowego i sześć kostek
lodu.Składniki zmiksowałam i wstawiłam do zamrażalnika.Z kilku
truskawek wycięłam dekoracyjne gwiazdki, posiekałam garść
migdałów.Miseczkę ozdobiłam
truskawkami, wlałam chłodnik, włożyłam do niego dwie łyżki
sorbetu,posypałam
migdałami i gwiazdkami.Z wierzchu posypałam
cukrem o dużych kryształkach.Wspaniałe orzeźwienie na wiosenno-letnie dni.:)