ßßß



Pasta z zielonego groszku:(jedna porcja)*120g zielonego groszku (z puszki)sok z połowy cytrynypieprz ziołowy, sól2 łyżki serka śmietankowegogarść orzechów włoskichZielony groszek wysypać na sitko i przepłukać chłodną wodą.Przełożyć do miski, dodać dwie łyżki serka śmietankowego, orzechy włoskie, do tego wycisnąć sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Zmiksować za pomocą blendera.2 (średnie) jajka1 łyżeczka masłasól, pieprz ziołowypasta z zielonego groszku*rzeżuchapomarańczaJajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Doprawić solą i pieprzem ziołowym. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wlać masę jajeczną i smażyć przez kilka minut z obu stron, aż do zarumienienia. Gotowego omleta zdjąć na talerz, posmarować pastą z zielonego groszku i zwinąć na pół.Pomarańczę sparzyć, obrać i pokroić w plastry. Ułożyć je na wierzchu omleta. Całość posypać jeszcze rzeżuchą. Podawać od razu, na ciepło.