Wykonanie
Przyznam szczerze, że gdyby nie współpraca z firmą Graal,
ryby nadal stanowiłyby znikomą część naszego codziennego menu. Dotąd jedliśmy je bardzo rzadko. Po testowaniu kolejnych produktów tak nam zasmakowały, że przepisy z ich zastosowaniem zostawiamy na stałe. Dziś prezentuję pastę z
makreli, którą można zrobić zaledwie w 10 minut. Jest idealna do kanapek. Inspirowałam się przepisem
Margarytki .
Składniki:- filet z
makreli w oleju firmy Graal (w puszce),- 2
jajka ugotowane na twardo,- 5-6
rzodkiewek,-
kiełki rzodkiewki,- 1 łyżka
majonezu,- 1 czubata łyżeczka
musztardy,-
sól,
pieprz.Filet odsączamy z
oleju, rozdrabniamy.
Jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce.
Rzodkiewki myjemy i siekamy na bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy
kiełki,
majonez,
musztardę oraz
przyprawy do smaku. Mieszamy. Przed podaniem schładzamy. Smacznego!