ßßß Cookit - przepis na "Podwórkowe" śniadanko

"Podwórkowe" śniadanko

nazwa

Wykonanie

30 czerwca 2014
Składniki:
1 kajzerka
1 dobrej jakości parówka cielęnco-indycza
1 plasterek sera żółtego
serek twarożkowy ze szczypiorkiem ew.naturalny
1/2 obranego ze skórki pomidora
1//2 obranego ze skórki ogórka szklarniowego
1 liść sałaty
2 gałązki natki pietruszki
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa oraz natkę pietruszki umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
Kajzerkę przeciąć na 2 kromki , wyciąć elementy na budę.( 2 kawałki większe i dwa mniejsze) Serek topiony służy jako klej , posklejać nim elementy daszku który przymocować do 2 mniejszych kawałków jako nóżki.Z drugiej kromki wyciąć podłogę posmarować serkiem , położyć 1/2 plasterka sera żółtego , postawić na niej budę.
Daszek posmarować serkiem , ułożyć pół plasterki pomidora oraz gałązkę natki pietruszki.
Ścianki ogórka ponacinać , pokroić w plasterki ( powstaną z nich kwiatki)
Z resztek bułki porobić skalniaczki : posmarować je serkiem , na jednym ułożyć paseczki sera żółtego , ozdobić kwiatkami z ogórka z kawałeczkami sera żółtego i pomidora , gałązki porobić z natki pietruszki.
Parówkę przekroić na pół( ugotowaną lub zimną) , następnie jedną połówkę pokroić na mniejsze kawałki.
Do większej parówki przymocować za pomocą serka twarożkowego nogi , głowę oraz ogon pieska.Oczy oraz buzię wyciąć z sera żółtego.
Sałatę porwać na małe kawałki , ułożyć na talerzu , ustawić na niej przygotowane elementy.
Smacznego
Post navigation
← Tak przygotowany pasztet bez wahania możemy podać małym dzieciom. Jest puszysty i niezwykle delikatny. Podczas pieczenia pasztet wyrasta jak ciasto :) Zjada się nim ze smakiem nawet moja 13 mies. córcia :)
Delikatne , soczyste mięso o wyjątkowym , pikantnnym smaku. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/takie-sniadanko-przygotowalam-dla-mojej-13-mies-corci-gdyz-bardzo-lubi-zwierzaki-kolorowa-zawartosc-talerza-od-razu-jej-sie-spodobala-i-zajadala-ze-smakiem