Wykonanie
30 czerwca 2014Składniki:1
kajzerka1 dobrej jakości
parówka cielęnco-indycza1 plasterek
sera żółtegoserek twarożkowy ze
szczypiorkiem ew.naturalny1/2 obranego ze skórki
pomidora1//2 obranego ze skórki
ogórka szklarniowego1 liść
sałaty2 gałązki
natki pietruszkiPrzygotowanie:Wszystkie warzywa oraz
natkę pietruszki umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
Kajzerkę przeciąć na 2 kromki , wyciąć elementy na budę.( 2 kawałki większe i dwa mniejsze)
Serek topiony służy jako klej , posklejać nim elementy daszku który przymocować do 2 mniejszych kawałków jako nóżki.Z drugiej kromki wyciąć podłogę posmarować
serkiem , położyć 1/2 plasterka
sera żółtego , postawić na niej budę.Daszek posmarować
serkiem , ułożyć pół plasterki
pomidora oraz gałązkę
natki pietruszki.Ścianki
ogórka ponacinać , pokroić w plasterki ( powstaną z nich kwiatki)Z resztek
bułki porobić skalniaczki : posmarować je
serkiem , na jednym ułożyć paseczki
sera żółtego , ozdobić kwiatkami z
ogórka z kawałeczkami
sera żółtego i
pomidora , gałązki porobić z
natki pietruszki.
Parówkę przekroić na pół( ugotowaną lub zimną) , następnie jedną połówkę pokroić na mniejsze kawałki.Do większej
parówki przymocować za pomocą
serka twarożkowego nogi , głowę oraz ogon pieska.Oczy oraz buzię wyciąć z
sera żółtego.
Sałatę porwać na małe kawałki , ułożyć na talerzu , ustawić na niej przygotowane elementy.SmacznegoPost navigation← Tak przygotowany pasztet bez wahania możemy podać małym dzieciom. Jest puszysty i niezwykle delikatny. Podczas pieczenia pasztet wyrasta jak ciasto :) Zjada się nim ze smakiem nawet moja 13
mies. córcia :)Delikatne , soczyste
mięso o wyjątkowym , pikantnnym smaku. →