ßßß

Przygotowanie:Wszystkie warzywa oraz natkę pietruszki umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.Kajzerkę przeciąć na 2 kromki , wyciąć elementy na budę.( 2 kawałki większe i dwa mniejsze) Serek topiony służy jako klej , posklejać nim elementy daszku który przymocować do 2 mniejszych kawałków jako nóżki.Z drugiej kromki wyciąć podłogę posmarować serkiem , położyć 1/2 plasterka sera żółtego , postawić na niej budę.Daszek posmarować serkiem , ułożyć pół plasterki pomidora oraz gałązkę natki pietruszki.Ścianki ogórka ponacinać , pokroić w plasterki ( powstaną z nich kwiatki)Z resztek bułki porobić skalniaczki : posmarować je serkiem , na jednym ułożyć paseczki sera żółtego , ozdobić kwiatkami z ogórka z kawałeczkami sera żółtego i pomidora , gałązki porobić z natki pietruszki.Parówkę przekroić na pół( ugotowaną lub zimną) , następnie jedną połówkę pokroić na mniejsze kawałki.Do większej parówki przymocować za pomocą serka twarożkowego nogi , głowę oraz ogon pieska.Oczy oraz buzię wyciąć z sera żółtego.Sałatę porwać na małe kawałki , ułożyć na talerzu , ustawić na niej przygotowane elementy.SmacznegoPost navigation← Tak przygotowany pasztet bez wahania możemy podać małym dzieciom. Jest puszysty i niezwykle delikatny. Podczas pieczenia pasztet wyrasta jak ciasto :) Zjada się nim ze smakiem nawet moja 13 mies. córcia :)Delikatne , soczyste mięso o wyjątkowym , pikantnnym smaku. →