Wykonanie
Dziś kolejna propozycja fantazyjnego śniadanka, nie tylko dla dzieci...
na dwa takie kwiatuszki potrzebujemy:2
parówek2
żółtek2 gałązek
szczypiorkugarstka startego
żółtego sera3 listków
sałatyZaczynamy od obrania
parówek z folii a następnie nacinamy je na tej samej głębokości (mniej więcej do połowy). Wkładamy do
wody i gotujemy ok. 2 min od zagotowania (musimy obserwować czy napęczniały, mają się wygiąć w okrąg). Wyjmujemy, ścinamy końcówki i spinamy je wykałaczką. Kładziemy na rozgrzanej patelni i do środka obu
parówek wlewamy po 1 łyżeczce
oleju. Wlewamy w środek wybite
żółtko. Smażymy na wolnym ogniu aż do uzyskania pożądanego efektu.Wyjmujemy i osuszamy delikatnie na ręczniku papierowym. Na talerzu układamy liście
sałaty i kwiatową kompozycję z łodygami ze
szczypiorku, dół posypujemy
serem żółtym.
Smacznego!