ßßß

Przygotowanie:Ciasto kruche: Wszystkie składniki przełożyć do miski wyrobić dłońmi ciasto.Odłożyć 1/3 zawinąć w folię spożywczą ,zamrozić.Pozostałym ciastem wyłożyć blaszkę z papierem do pieczenia.Ciasto po nakłuwać widelcem.Masa serowa: Ser przemielić w maszynce ,dodać jajka ,budyń oraz cukier waniliowy.Wszystko razem zmiksować.Na ciasto kruche wyłożyć toffi ,rozsmarować a następnie ser biały-czynność powtórzyć.Wierzch: Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną.Ponownie chwilę miksować.masę wyłożyć do blaszki,wygładzić.Zamrożone ciasto kruche zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,posypać wierz ciasta.Piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 180st.(W razie przypalania się wierzch ciasto przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia)SmacznegoPost navigation← Tradycyjne kopytka z kremowym sosem pieczarkowym.Syty ,smaczny i prosty obiad.Pomysł przygotowania naleśników z jajecznicą ściągnęłam od koleżanki.Odkąd spróbowałam raz na stałe zagościły podczas rodzinnych,weekendowych śniadań :) →