Wykonanie
26 września 2014Składniki:Ciasto:400g.
mąki pszennej2
jajka200ml.
mleka5 łyżek
cukru1 łyżka suchych
drożdżyDodatkowo:300g. obłuskanych
orzechów laskowychKwadratowa blaszka ok 25x25cm lub średniej wielkości tortownica.


Przygotowanie:Wszystkie składniki a ciasto przełożyć do miski,wymieszać dokładnie łyżką lub mikserem.Ciasto wylać do wysmarowanej
masłem i oprószonej
mąką blaszki.Na wierzch ciasta powtykać(czubkiem do góry)
orzechy laskowe w odstępie ok 1cm.Piec ok.35min w piekarniku nagrzanym do 180st.SmacznegoPost navigation←
Makaron z lat szkolnych stołówek.Posty i szybki w przygotowaniu a jaki pyszny.Czasem
parówki zastępowała
kiełbasa,wszystkie dzieciaki się nim zajadły.Lekko słodkie i delikatne,świetne na deser do popołudniowej
kawy :) →