Wykonanie
KokosowiecSkładniki:Ciasto kruche:4
żółtka100g.miękkiego
masła2 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
cukru2 łyżki
kakaoMasa kokosowa:700ml.
śmietany 18%300g.wiórek
kokosowych5 łyżek
cukru pudruWierzch:4
białka1
budyń malinowy z
cukrem( 40g)starte ciasto krucheDodatkowo:papier do pieczenia blaszka 25x25cm.


Przygotowanie:Ciasto kruche: Wszystkie składniki przełożyć do miski,zagnieść gładkie ciasto. Odłożyć 1/3 ,zamrozić. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia ,rozłożyć równomiernie kruche ciasto.Masa kokosowa: Do garnka przełożyć
śmietanę,
wiórki kokosowe oraz
cukier puder,podgrzewać na wolnym ogniu aż masa stanie się kremowa co jakiś czas mieszając. Odstawić do wystudzenia.Wierzch :
Białka ubić na sztywną pianę ,dodać
budyń ,ponownie chwilę zmiksować. Na kruche ciasto wyłożyć wystudzoną masę
kokosową a na nią
białka.Wierzch oprószyć wcześniej zamrożonym,startym na tarce o grubych oczkach
ciastem kruchym. Piec 60min w piekarniku nagrzanym do 180st.Smacznego