ßßß

Przygotowanie:1/2 herbatników(1 opakowanie) wyłożyć na dno blaszki.Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu z mlekiem,masłem oraz cukrem.Gorący budyń wylać na herbatniki,przykryć go pozostałą częścią ciastek.Masa śmietankowa:Żelatynę rozpuścić w wrzątku,odstawić do wystygnięcia.Śmietanę przelać do wysokiej miski,wsypać cukier puder,ubić mikserem na sztywną pianę,wlać żelatynę,ponownie chwilkę miksować.Do masy dodać rodzynki,wymieszać łyżką.Gotową przelać do blaszki,wygładzić/wyrównać wierzch.Ciasto oprószyć kakao,wstawić do lodówki na 3-4h. lub na noc by stężało.SmacznegoPost navigation← Omlet bez potrzeby przewracania na drugą stronę z czym wiele osób ma problem.Syty i bardzo smaczny na weekendowe śniadanie gdy mamy więcej czasu na przygotowanie treściwego posiłku.Gęsty,aromatyczny,syty i rozgrzewający krem z dyni. Smakuje wyśmienicie.Moja córka była nim zachwycona :) →