Wykonanie
To świetny pomysł na ożywienie stołu podczas imprez. Koreczki sprawdzają się zarówno no kameralnych spotkaniach z przyjaciółmi, jak i na większych uroczystościach rodzinnych takich jak komunia czy chrzciny. Przepis pracochłonny, ale efekt końcowy jest na tyle zadowalający, że z pewnością wykonacie tą bajeczną kulę nie raz....
Składniki:30 dag
kabanosów1 duża
czerwona papryka1 słoik
cebulek perłowych lub złocistych (170 g po odsączeniu z zalewy)1 słoik
ogórków do koreczków (370 g po odsączeniu z zalewy)1 słoik
oliwek zielonych z
papryką lub czarnych (200g po odsączeniu z zalewy)ok. 40 dag
sera goudaDodatkowo:1 kształtna
biała kapusta (waga ok. 2,5 kg)wykałaczkifolia aluminiowaK
apustę dzielimy na równe połówki. Jedną połówkę owijamy folią aluminiową.
Paprykę i
ser kroimy w kostkę.
Kabanosa dzielimy na talarki. Pozostałe składniki odsączamy z zalewy. Składniki nabijamy na przemian na wykałaczki, pozostawiając trochę pustej przestrzeni z obu stron wykałaczek. Gotowe koreczki wbijamy ściśle jeden koło drugiego w
kapustę. Smacznego!