ßßß Cookit - przepis na Truskawki zapiekane pod koglem moglem - Buszująca w kuchni

Truskawki zapiekane pod koglem moglem - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Pyszne, szybkie, tanie. Tutaj nie można nic zepsuć. Każdy poradzi sobie z tym deserem. Z wierzchu pod wypływem ciepła tworzy się cudownie delikatna pianka. W środku mamy płynny, ciepły kogel mogel i oczywiście truskawki. Można je zastapić innymi owocami.
Składniki
truskawki, 350 g
żółtka, 7 sztuk
brązowy cukier, 5 łyżek
olejek waniliowy, 4 krople
Sposób przygoowania
Owoce umyć i odciąć szypułki. Pokroić na mniejsze części. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym o śerdnicy 20 cm i wysokości 4 cm.
Zółtka, cukier i olejek miksować do momentu, aż masa zrobi się puszysta i zmieni kolor na jaśniejszy. Truskawki polać koglem moglem.
Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Wstawić naczynie i zapiekać około 10 minut.
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/truskawki-zapiekane-pod-koglem-moglem