Wykonanie

Pyszne, szybkie, tanie. Tutaj nie można nic zepsuć. Każdy poradzi sobie z tym deserem. Z wierzchu pod wypływem ciepła tworzy się cudownie delikatna pianka. W środku mamy płynny, ciepły kogel
mogel i oczywiście
truskawki. Można je zastapić innymi
owocami.Składniki
truskawki, 350 g
żółtka, 7 sztuk
brązowy cukier, 5 łyżek
olejek waniliowy, 4 kropleSposób przygoowania
Owoce umyć i odciąć szypułki. Pokroić na mniejsze części. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym o śerdnicy 20 cm i wysokości 4 cm.
Zółtka,
cukier i olejek miksować do momentu, aż masa
zrobi się puszysta i zmieni kolor na jaśniejszy.
Truskawki polać koglem moglem.Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Wstawić naczynie i zapiekać około 10 minut.