ßßß
Truskawkowe TiramisuZ tiramisu dużo wspólnego nie ma- brak tu kawy i Amaretto. Są za to biszkopty i mascarpone, czyli to co z tego deseru moja mama lubi najbardziej. Po połączeniu z truskawkami idealnie przełamującymi słodycz masy, powstaje prawdziwa uczta dla podniebieniaSkładniki( na jedna duża porcje):-2 żółtka-150 g mascarpone-cukier puder/inna substancja słodząca-kilka podłużnych biszkoptów-truskawki-kakao/tarta czekolada-aromat waniliowyŻółtka ubić z cukrem, aż zrobią się jasne i puszyste. Dodać aromat, mascarpone, ponownie zmiksować na małych obrotach. Układać w miseczce kolejno: warstwa biszkoptów, krem mascarpone, pokrojone truskawki, krem, biszkopty i znowu krem. Wyrównać, udekorować kawałkami truskawek, posypać kakao/starta czekoladą.