Wykonanie

Takie kolorowe babeczki polecam zwłaszcza na przyjęcia dla dzieci, bo jak wiadomo one uwielbiają
galaretki. Te słodkie przekąski są malutkie i idealne na jeden kęs.*na około 40 małych babeczekSkładniki: na ciasto:200 g
mąki120 g zimnego
masła1
żółtka2 łyżki
cukru pudruduża szczypta
soli na wypełnienie:500 ml
mlekaopakowanie kremu do karpatki100 g
masła2-3 łyżki
dżemu z czarnej porzeczkidodatkowo:opakowanie
galaretek: rubinowej, niebieskiej i żółtej (lub inne dowolne)Składniki ciasta szybko zagnieść, gotowe ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Foremki do babeczek wysmarować
masłem i wysypać
mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować i wycinać koła o średnicy trochę większej niż średnica foremek. Foremki wylepić
ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C, piec około 10-15 minut aż będą złote.Każdą
galaretkę rozpuścić osobno w szklance
wody i przelać do w miarę płaskich naczyń. Kiedy stężeje pokroić na małe kosteczki.W połowie
mleka rozrobić krem w proszku i ugotować na pozostałym
mleku. Wystudzić a następnie utrzeć z
masłem. Przełożyć do szprycy.Na dnie każdej babeczki położyć po odrobinie
dżemu i szprycą wyciskać krem. Na wierzchu ułożyć po kilka kostek
galaretki.