ßßß
Takie kolorowe babeczki polecam zwłaszcza na przyjęcia dla dzieci, bo jak wiadomo one uwielbiają galaretki. Te słodkie przekąski są malutkie i idealne na jeden kęs.*na około 40 małych babeczekSkładniki: na ciasto:200 g mąki120 g zimnego masła1 żółtka2 łyżki cukru pudruduża szczypta soli na wypełnienie:500 ml mlekaopakowanie kremu do karpatki100 g masła2-3 łyżki dżemu z czarnej porzeczkidodatkowo:opakowanie galaretek: rubinowej, niebieskiej i żółtej (lub inne dowolne)Składniki ciasta szybko zagnieść, gotowe ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Foremki do babeczek wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować i wycinać koła o średnicy trochę większej niż średnica foremek. Foremki wylepić ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C, piec około 10-15 minut aż będą złote.Każdą galaretkę rozpuścić osobno w szklance wody i przelać do w miarę płaskich naczyń. Kiedy stężeje pokroić na małe kosteczki.W połowie mleka rozrobić krem w proszku i ugotować na pozostałym mleku. Wystudzić a następnie utrzeć z masłem. Przełożyć do szprycy.Na dnie każdej babeczki położyć po odrobinie dżemu i szprycą wyciskać krem. Na wierzchu ułożyć po kilka kostek galaretki.