Naleśniki to idealny sposób na piątkowy obiad lub kolację. U mnie goszczą bardzo często, bo bardzo je lubimy.Składniki: na ciasto:1,5 szklanki mleka2 jajka150 g mąki2 łyżki cukru2 łyżki oleju rzepakowego na nadzienie:250 g sera półtłustego z kostki150 g serka homogenizowanego1 banan2 łyżki cukru1 torebka cukru waniliowegoSkładniki ciasta zmiksować i odstawić na kwadrans aby ciasto zgęstniało. Smażyć cienkie naleśniki na patelni beztłuszczowej lub zwykłej z niewielką ilością tłuszczu.Ser zmiksować z serkiem homogenizowanym, cukrem i cukrem waniliowym. Banana pokroić w kostkę i delikatnie wymieszać z masą serową. Na każdy naleśnik położyć porcję nadzienie i zwijać w rulon. Dodatkowo można posypać cukrem pudrem lub polać słodkim sosem.