Wykonanie

Ciekawe połączenie
sera,
jeżyn i
bitej śmietany. Sernik puszysty ale raczej nie z tych lekkich jak chmurka.
Jeżyny nadają trochę kwaskowatości, którą osładza
bita śmietana z bezikami.Składniki: na spód:200 g
mąki1/2 szklanki
cukru pudru1 ugotowane
żółtko150 g
masłaWszystkie składniki zagnieść, wylepić nimi dno i brzegi (do połowy) tortownicy o średnicy 21 cm. Umieścić w lodówce na czas robienia masy serowej. na masę
serową:500 g
sera trzykrotniemielonego2
jajka50 ml
śmietanki kremówki50 g
mąki50 g
cukru pudruszklanka
jeżynJeżyny ułożyć warstwą na cieście. Pozostałe składniki zmiksować razem i wylać na
jeżyny. Piec około godziny w 170*C. Porządnie wystudzić. na wierzch:150 ml kremówki2 łyżki
cukru pudruszklanka
jeżynkilka małych bezikówKremówkę ubić z pudrem. Wyłożyć na sernik. Wysypać
jeżyny i
beziki.