Wykonanie

Miłość do naleśników jest wielka i miękka. Naleśniki są pycha. Znasz kogoś, jak mu powiesz: "ej, chodźmy na naleśniki", to on powie: "nie, dzięki stary, nie lubię naleśników"? Naleśniki są pycha! Naleśniki to jedno z najlepszych dań na świecie, ja to wiem! Dlatego czynię je dla Was dietetycznie po raz kolejny. Załączam również poprzednie naleśniki w wersji light ;)



Składniki na 4 sztuki70g
mąki ryżowej2
jajka250ml
wodyPor10dkg
szynki z indyka2 łyżki oleju/oliwy
Przyprawy do smakuPrzygotowanieNa łyżce
oliwy podsmażamy pokrojonego
pora i
szynkę.
Mąkę mieszamy z
jajkami i
wodą. Dodajemy podsmażone składniki. Doprawiamy i mieszamy - masa gotowa.Naleśniki smażymy według uznania - z tłuszczem lub bez. Ja tym razem dałam trochę
oliwy spod pomidorów.

Które naleśniki podobają się Wam najbardziej? Które najbardziej smakują? Jestem ciekawa, których już próbowałyście! Napiszcie!

SMACZNEGO SIOSTRY!