Wykonanie

Dzień dobry! Upał się zmniejszył, więc można przygotować sensowny posiłek w kuchni, gdyż do tej
pory bałam się włączać piekarnik ze względu na domowników, którzy mogliby mnie 'zagryźć' w przypadku dodatkowo podkręconej temperatury :) Dzisiaj mam dla Was zdrowy, pełnowartościowy i sycący obiad, skusicie się? Jeśli chodzi o mnie, to
łosoś zawsze jest dla mnie na pierwszym miejscu :)Składniki:3 łyżki
mąki gryczanej3 łyżki
mąki ryżowej2
jajka1/3 łyżeczki
soli250 ml
mlekaoliwa z oliwekłosoś (porcję zmniejszyłam o połowę, a zamiast
mango użyłam
brzoskwiń )Przygotowanie:Sypie składniki mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy roztrzepane
jajka,
mleko oraz łyżkę
oliwy z oliwek. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy
łososia według podanego przepisu.Naleśniki smażymy na rozgrzanej i natłuszczonej patelni z obu stron do delikatnego zarumienienia. W każdym naleśniku układamy po 4 plasterki
łososia oraz 2 kawałki
owoców i zawijamy. Podajemy na ciepło z
miodowo-
musztardowym sosem.Smacznego :)
