ßßß
Skład :0,5 paczki makaronu „Orzo”1 średnia twarda gruszka -jesienna bo nie są, aż tak słodkie jak letnie1 duży pęczek cienkiego szczypiorku ( lub dwa sklepowe małe )1 gruby ,plaster boczku wędzonego na zimno -nie parzonego1 duża plaska łyżka musztardy słodkiej -bawarskiej2 łyżki majonezu ,sol,pieprz do smaku
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu , cedzimy i studzimy -zostawiamy na sitku do odcieknięcia . Boczek kroimy w drobniutką kosteczkę ,szczypiorek siekamy , gruszkę obieramy ze skórki , wyjmujemy ogryzek i drobno siekamy w maleńkie kwadraciki . Wszystkie składniki wrzucamy do miski , dodajemy musztardę,majonez ,sól i pieprz .Mieszamy dokładnie i gotowe 😉 Najpyszniejsza po godzinie jak się przegryzą wszystkie smaki … A na drugi dzień..zazwyczaj już jej nie ma 😉