Genialna w smaku sałatka z przepisu naszej mamy. Bardzo syta. Ma więcej kalorii niż powinna, ale jej smak to rekompensuje. Spróbowałam kiedyś zastąpić boczeksuchą kiełbasą. Smakuje dobrze,ale nie tak dobrze jak z pachnącym, wędzonym boczkiem, zesmażonym na patelni.SKŁADNIKIpaczka tortellini (najlepiej z mięsem)3-4 pomidorypół pęczka szczypiorku20 dag boczku wędzonego (niezbyt tłustego)majonezpieprzWYKONANIETortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy.Boczek kroimy w drobną kostkę i zasmażamy na patelni.Z pomidorów wycinamy gniazda nasienne. Pozostały miąższ kroimy w kosteczkę.Siekamy drobno szczypiorek.Wszystkie składniki łączymy, mieszamy z majonezem i doprawiamy pieprzem.