Wykonanie
Zrobiło się ciepło , prawie grilowo , no ale prawie , nie znaczy już , tak więc dzisiaj jeszcze
karkówka powędrowała do piekarnika .. 😉 Co tam robiła ? Siedziała i przyjemnie skwierczała , pod pierzynką przypraw i przyprawiała moja rodzinkę o burczącego chodzonego .. Jak takie chjeny, krążyli wokół padliny , patrząc jak się tu do niej dobrać i patelnią nie zarobić 😉 W końcu się doczekali , pomlaskali , z talerzy powygarniali , wstali …i poszli , do swoich zajęć .. Kochana mamusiu było pyszne i tak ładnie podane , jesteś niezastąpiona , buziak – tak sobie sama na pocieszenie powiedziałam , a mój
pies tylko sapnął z dezaprobatą i wyszedł z kuchni za pozostałymi .. Psia kość , co za niewdzięczność… Jutro
figa z
makiem , zupa z trupa i flaki z
olejem , psia mać ! ;(

Składniki :4 plastry
karkówki2
ogórki konserwowe1
cebula2 łyżeczki
przyprawy do kebabu4 łyżki
ketchupu4 łyżki
majonezugarść
utartego sera np. gouda
sól do smaku

Karkówkę rozłożyć na wysmarowanej
olejem blaszce do pieczenia . Posolić , posypać
przyprawą kebab , położyć łyżkę
ketchupu i rozprowadzić po
mięsie ( jak na zdjęciu ) . Następnie ułożyć pociętą , obraną
cebulę i plasterki
ogórków konserwowych . Całość przykrywamy łyżką
majonezu , rozsmarowujemy , posypujemy ponownie
przyprawą do kebabu i posypujemy
utartym serem . Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 C przez około 45 – 50 minut . Gotowe , świetnie smakuje w towarzystwie frytek 😉
