ßßß
SKŁADNIKI (na 2-3 porcje)0,5 - 0,6 kg karkówki w ok 1,5 cm plastrach (niezbyt tłustej)przyprawa do karkówki lub zestaw ulubionych przypraw do mięsolej do marynaty1 cebulka1 łyżka (kopiasta) majonezu1 łyżka (kopiasta) ostrej musztardy2-3 łyżki (kopiaste) keczupugarść startego sera żółtego1. Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć mięsko. Schować do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.2. Mięsko ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać pokrojoną w cienkie piórka cebulką.3. Keczup, majonez i musztardę dokładnie wymieszać. Polać mięsko.
4. Piec pod przykryciem ok 1h10min - 1h20min (w zależności od grubości mięsa w 180*C). Po tym czasie naczynie odkryć, posypać serem, a gdy się rozpuści wyłączyć grzanie i poczekać kilka minut żeby mięsko się "uspokoiło".Obiad po męsku to i porcja solidna:)
Jak pisałam ostatnio, fanpage bloga na facebooku już działa i pomimo iż spodziewałam się ledwie kilku polubień to jest ich już 93:) Dziękuję i zapraszam kolejne osoby do polubienia (można to zrobić tu na blogu w prawym górnym rogu strony), może tak przy niedzieli dobijemy do 100?Pozdrawiam, Ania