Wykonanie

Bardzo mi się podoba i w smaku i w kolorze ciasto
szpinakowe. Dlatego postanowiłam zrobić mniejszą wersję ciasta :D
Ciastka są kruchutkie, delikatne w smaku można wyczuć
szpinak, ale nie jest on nachalny tylko delikatny. Mój czterolatek stwierdził że
ciastka są pyszne a jak jemu smakują to coś w nich musi być :DSkładniki:200 g
mąki tortowej50 g
mąki ziemniaczanej150 g
cukru pudru140 g rozpuszczonego
masła15 sztuk kostek
szpinaku (po rozmrożeniu i odsączeniu waga wynosiła 110g)1
żółtko1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia50 g
białej czekoladySzpinak należy wcześniej rozmrozić, odsączyć z płynu i zblendować. Wszystkie składniki oprócz
czekolady włóż do miski i porządnie wymieszaj. Odrywaj kawałki ciasta następnie kulaj w dłoni, lekko spłaszcz i ułóż na natłuszczonej foremce. Na każdym
ciastku ułóż kilka kawałków
białej czekolady pokrojonej w niewielką kostkę. Piecz około 15 minut w 180*C.