ßßß
 
            
         Składniki:-2 i 1/3 szklanki mąki-2/3 szklanki cukru pudru-2 żółtka-200 g. zimnego masła-2 łyżki cukru wanilinowego-1 łyżeczka proszku do pieczeniaSposób przygotowania:Wszystkie składniki ugniatamy ze sobą. Ciasto musi być gładkie i nie może kleić się do ręki. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie posypujemy blat mąką i rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3-4 mm. Ciasteczka wycinamy dowolnymi foremkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu aż się delikatnie zarumienią.Smacznego! :)A.
Składniki:-2 i 1/3 szklanki mąki-2/3 szklanki cukru pudru-2 żółtka-200 g. zimnego masła-2 łyżki cukru wanilinowego-1 łyżeczka proszku do pieczeniaSposób przygotowania:Wszystkie składniki ugniatamy ze sobą. Ciasto musi być gładkie i nie może kleić się do ręki. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie posypujemy blat mąką i rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3-4 mm. Ciasteczka wycinamy dowolnymi foremkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu aż się delikatnie zarumienią.Smacznego! :)A.