ßßß Cookit - przepis na SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ

SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ

nazwa

Wykonanie

Oryginalny Camembert jest produkowany z
niepasteryzowanego mleka krowiego.
Ze względu na dużą zawartość tłuszczu, jest to produkt wysokokaloryczny.
Camembert jest znany i produkowany w różnych zakątkach świata,
jednak najlepszy pochodzi z...
Camembert, miejscowości w Normandii.
Sam ser ma kremową konsystencję i lekko żółty kolor.
Charakteryzuje się łagodnym, lekko słonym, zbliżonym do sera brie smakiem.
Doskonale smakuje z dodatkiem winogron, melona, szampana i win czerwonych.
Można go też użyć do zapiekanek i tostów - pod wpływem wysokiej temperatury camembert topi się.
I właśnie taki topiony ser polecam jako przekąskę albo przystawkę.
Składniki: ( 4 porcje )
ser camembert
jajko
tarta bułka
sól
pieprz
żurawina
Ser obtoczyłam w roztrzepanym jajku.
A następnie w tartej bułce.
Smażyłam na patelni dodając niewielką ilość oliwy.
Podawałam z żurawiną.
Smacznego!
Źródło:http://potrawyregionalne.blogspot.com/2012/03/smazony-ser-camembert-z-zurawina.html