Wykonanie
To jedna z moich ulubionych francuskich przystawek. Nie tylko ze względu na smak, ale także dlatego, że łatwo ją przygotować :) Taki
camembert może być głównym składnikiem sałatki lub zjedzony osobno z
żurawiną. Ja lubię obie wersje.Składniki:-
camembert (ja kupiłam najtańszy w Auchan i był naprawdę dobry)-
żurawina (taka ze słoiczka, do
mięs i
serów)-
bułka tarta-
jajko-
sól,
pieprz- inne ulubione
przyprawy-
olej rzepakowyPrzygotowanie:
Jajko roztrzepujemy w misce. Dodajemy do niego
sól,
pieprz i
przyprawy. Dokładnie z każdej strony moczymy w nim
camembert. Następnie
ser obsypujemy
bułką tartą, po czym ponownie moczymy go w
jajku. Na koniec sypiemy jeszcze jedną warstwę
bułki i dokładnie dociskamy.Na małej patelni, w głębokim tłuszczu smażymy
camembert z obu stron na złoto. Zajmuje to około 3-4 minut. Podajemy z
żurawiną od razu po zdjęciu z patelni.Smacznego!!