Oryginalny Camembert jest produkowany zniepasteryzowanego mleka krowiego.Ze względu na dużą zawartość tłuszczu, jest to produkt wysokokaloryczny.Camembert jest znany i produkowany w różnych zakątkach świata,jednak najlepszy pochodzi z...Camembert, miejscowości w Normandii.Sam ser ma kremową konsystencję i lekko żółty kolor.Charakteryzuje się łagodnym, lekko słonym, zbliżonym do sera brie smakiem.Doskonale smakuje z dodatkiem winogron, melona, szampana i win czerwonych.Można go też użyć do zapiekanek i tostów - pod wpływem wysokiej temperatury camembert topi się.I właśnie taki topiony ser polecam jako przekąskę albo przystawkę.Składniki: ( 4 porcje )ser camembertjajkotarta bułkasólpieprzżurawinaSer obtoczyłam w roztrzepanym jajku.A następnie w tartej bułce.Smażyłam na patelni dodając niewielką ilość oliwy.Podawałam z żurawiną.Smacznego!