Wykonanie
Ćwiartka z
kurczaka z warzywami pieczona w rękawie. Obiad własciwie sam się "robi". Polecam! Takie dania przygotowuję, gdy nie mam czasu na pilnowanie i ciągłe doglądanie potrawy.
Daje możliwość skupienia się na innych czynnościach domowych, a po godzinie mamy przygotowany obiad;)

Składniki:Ćwiartka z
kurczaka1/2
czerwonej papryki1 mała
cebula1 - 2 łyżki
oliwy4-5
ziemniakówPrzyprawy: ( doprawiamy jak lubimy)
Sól z
ziołami (u mnie Kamis)
Słodka paprykapieprz czarnyoregano suszone (do
ziemniaków)

Wykonanie:Nastawiamy piekarnik na 200*CDo rękawa wkładamy pokrojone na mniejsze kawałki
ziemniaki,
paprykę w paski i
cebulę w półksiężyce.Dodajemy umytą i osuszoną ćwiartkę z
kurczaka,
oliwę,
przyprawy, następnie wszystko w rękawie intensywnie mieszamy, aby
przyprawy "oblepiły" wszystkie składniki"Zawiązujemy rękaw i wstawiamy do piwkarnika.
Pieczymy 40 minut w 200*CZmniejszamy temperaturę do 180*CPo tym czasie wyciągamy
kurczaka z warzywami z piekarnika, przecinamy rękaw "otwieramy" i wkładamy jeszcze do piekarnika na 20 minut.Podajemy zaraz po przygotowaniu.