Wykonanie
Kolejne danie z wykorzystaniem drobiu, a konkretnie
piersi z kurczaka. Jestem od niego uzależniona, uwielbiam pod każdą postacią.Pomysł na panierkę podpatrzyłam z Maser Chef Australia, mielone już robiłam wcześniej, lecz zdjęcie które wtedy zrobiłam, nie nadawało się na publiczne "występy"Też tak macie iż powtarzacie danie bo wam zdjęcia w ogóle nie wyszły?

Składniki:1
pierś z kurczaka (pojedyncza)1
jajko1
cebula4 kromki
chleba tostowego z ziarnami1/4
natki pietruszkigarść startego
parmezanusól,
pieprz,
pieprz kolorowy do smaku
oliwa do smażenia

Wykonanie:
Mięso płuczemy, usuwamy zbędne błony, osuszamy papierowym ręcznikiem.Kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy do piersi
jajko sól,
pieprz,
pieprz kolorowy(dodałam szczyptę
soli,i
pieprzu czarnego, dwie szczypty kolorowego) oraz kromkę
pieczywa.Rozdrabniamy.Łyżką stołową nabieramy
mięso na dłonie, formujemy kotlety.Przygotowanie panierki:Połamane kawałki
chleba wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy porwaną
natkę pietruszki i rozdrabniamy.Dodajemy starty na drobnych oczkach
parmezan - mieszamy.Przesypujemy na głęboki talerzPanierowanie i smażenie:Uformowane kotlety obtaczamy w panierce.Na rozgrzaną patelnię wlewamy
oliwę, smażymy na średnim ogniu do zarumienienia się panierki z każdej strony.Podajemy zaraz po przygotowaniu, choć zimne też są smaczne