ßßß
 
            
         Wykonanie:Pietruszkę, Marchewkę i seler myjemy, obieramy. Kroimy marchew i pietruszkę na połowę - skróci czas gotowania. Seler obieramy i dodajemy mały kawałek do garnka. Z pora odcinamy białą część, przelewamy wrzątkiem, wkładamy do marchewki, pietruszki i selera . Brokuł jeśli świeży wkładamy od razu. Jeśli mamy mrożony to rozmrażamy i dopiero dodajemy do garnka. (Możemy także do wrzątku włożyć zamrożonego brokuła i po paru minutach włożyć resztę warzyw). Zalewamy wodą - tyle aby przykryła warzywa. Wstawiamy na gaz i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką. Zestawiamy z ognia - miksujemy do uzyskania jednolitej masy. (Najlepiej odczekać, aż warzywa trochę ostygną, aby się nie poparzyć). Ponownie wstawiamy na gaz, czekamy aż się zagotuje i zupa gotowa. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym. *Smacznego!
Wykonanie:Pietruszkę, Marchewkę i seler myjemy, obieramy. Kroimy marchew i pietruszkę na połowę - skróci czas gotowania. Seler obieramy i dodajemy mały kawałek do garnka. Z pora odcinamy białą część, przelewamy wrzątkiem, wkładamy do marchewki, pietruszki i selera . Brokuł jeśli świeży wkładamy od razu. Jeśli mamy mrożony to rozmrażamy i dopiero dodajemy do garnka. (Możemy także do wrzątku włożyć zamrożonego brokuła i po paru minutach włożyć resztę warzyw). Zalewamy wodą - tyle aby przykryła warzywa. Wstawiamy na gaz i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką. Zestawiamy z ognia - miksujemy do uzyskania jednolitej masy. (Najlepiej odczekać, aż warzywa trochę ostygną, aby się nie poparzyć). Ponownie wstawiamy na gaz, czekamy aż się zagotuje i zupa gotowa. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym. *Smacznego!