ßßß Cookit - przepis na Mus truskawkowy na patyku;)

Mus truskawkowy na patyku;)

nazwa

Składniki

Wykonanie

Truskawkowy sezon rozpoczęty, więc u mnie coś zaczyna się także truskawkowo robić. Córka bardzo lubi ten mus do naleśników na gorąco (przepis niebawem), jednak w ciepły dzień chciałaby coś zimnego. Nie ma to jak dobre serce Matki( (^^,) życzenie stało się faktem..
Daria dostała mus i oczy jak pięć złoty zrobiła,
Pytam - nie chcesz?
córka - mamo żartujesz - to jest niebo w gębie;)
Składniki:
(na 3 porcje)
truskawki - 220 gram
cukier - 1 łyżka
Wykonanie:
Truskawki opłukać zimną wodą. Usunąć szypułki. Wkładamy truskawki do blendera lub rozdrabniacza. Zasypujemy cukrem i miksujemy zawartość na pulpę.
Następnie masę przelewamy do foremek. Wkładamy do zamrażalnika na3 godziny lub dłużej. Byle nie krócej niż 3h;)
Źródło:http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2012/05/mus-truskawkowy-na-patyku.html