Wykonanie
Truskawkowy sezon rozpoczęty, więc u mnie coś zaczyna się także
truskawkowo robić. Córka bardzo lubi ten mus do naleśników na gorąco (przepis niebawem), jednak w ciepły dzień chciałaby coś zimnego. Nie ma to jak dobre
serce Matki( (^^,) życzenie stało się faktem..Daria dostała mus i oczy jak pięć złoty zrobiła,Pytam - nie chcesz?córka - mamo żartujesz - to jest niebo w gębie;)Składniki:(na 3 porcje)
truskawki - 220 gram
cukier - 1 łyżka
Wykonanie:
Truskawki opłukać zimną
wodą. Usunąć szypułki. Wkładamy
truskawki do blendera lub rozdrabniacza. Zasypujemy
cukrem i miksujemy zawartość na pulpę.Następnie masę przelewamy do foremek. Wkładamy do zamrażalnika na3 godziny lub dłużej. Byle nie krócej niż 3h;)