ßßß
Składniki:Nóżki wieprzowe - 4 sztukiGolonko - 2 sztukiMarchew - 2 sztukiPietruska korzeń - 2 sztukiSeler - 1/4Ziele angielskie - 3 ziarenkaLiść laurowy - 3 listkisól, pieprz - do smakuWykonanie:Nóżki i golonka oczyścić, wsadzić do garnka zalać wodą - tyle aby ledwo przykryło mięso. Gotujemy, gdy zagotuje się woda tą "pierwszą" wylewamy. Opłukać nóżki i golonkę, zalać ponownie wodą - odszumować. Przykryć i gotować 2,5 godziny. W połowie gotowania dodajemy obrane i umyte warzywa, oraz przyprawy. Przykrywamy i na małym ogniu gotujemy pod przykryciem. mięso jest dobre gdy dosłownie odchodzi od kości. Wyciągamy mięso łyżka cedzakową, odczekajmy aby ostygło. Obieramy mięso i rwiemy na małe kawałki (unikam krojenia w tym przypadku mięsa, ma ono zupełnie inną konsystencje). Porwane mięso wkładamy do kokilek i zalewamy wywarem który powstał przy gotowaniu mięsa. Studzimy. zimne nóżki przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na całą noc do lodówki.Smacznego;)