ßßß
Składniki:1 łyżka oliwy z oliwek0,5 średniej wielkości cebuli100 g pokrojonych na połówki pomidorków koktajlowych (ok 7-8 sztuk)8 posiekanych dużych listków świeżej bazylii3 jajka1 łyżka mleka10-20 g startego na grubej tarce sera Grana Padano (ilość sera należy dostosować wedle upodobania)sól i pieprz do doprawienia40 g pieczywa żytniegoszklanka soku tymbark 100%Przygotowanie:Do miseczki wbij jajka, dodaj mleko i wsyp ser. Wszystko razem rozrób. Dopraw solą i pieprzem.Następnie pokrojoną w piórka cebulę przesmaż na wcześniej rozgrzanej patelni z wykorzystaniem oliwy z oliwek. Kiedy cebula zacznie się rumienić dodaj pomidorki. Smaż je chwilę do momentu kiedy nie zmiękną. Dodaj posiekaną bazylię. Całość posól (pomidorki w trakcie smażenia stają się kwaśne i warto je doprawić solą).Do tak przygotowanej podstawy wylej wcześniej przygotowane jajka i smaż na małym ogniu do momentu kiedy nie zetną się jajka.Omlet możesz spożywać sam oraz z dodatkiem pieczywa. Idealnie komponuje się z sokiem pomarańczowym Tymbark.