Wykonanie
Nigdy nie grillowałam tak często jak ostatnio.
Powiem więcej, nigdy nie grillowałam. No dobra, raz jeden, kiedy przygotowałam wpis do czasopisma vege . Ale poza tym nigdy. Ostatnio jednak ta działka się bardzo rozkręciła i już nawet zapraszamy znajomych na grilla, roślinnego oczywiście. Dziś przygotowałam dla Was deser z grilla, bo moim zdaniem każde dobre jedzenie powinno być uwieńczone równie dobrym deserem. A przecież nie zawsze grilluje się w pobliżu własnej kuchni, może akurat siedzicie nad jeziorem, na łonie natury, to wtedy taki pomysł będzie w sam raz dla Was. Pomysł nie jest mój, czego bardzo żałuję, jak wszystkie ostatnio prezentowane przepisy na grilla są autorstwa Marty z serwisu Dieta VEGE . Zapraszam dużych i małych łasuchów!P.S.Przypominam nieśmiało o konkursie, czas ucieka, a nagroda bardzo wartościowa :-)Grillowane
banany z
orzechami i
miodem (306 kcal)-
banan - 1 szt. (200 g)-
miód pszczeli - 1/2 łyżeczki (6 g)-
orzechy włoskie (15 g)Sposób przygotowania:1.
Banany przeciąć wzdłuż, nie obierając ich ze skóry. Ułożyć je na grillu i posypać
cynamonem. Grillować przez około 10 minut aż ich skórka
zrobi się czarna.2. Następnie zdjąć
banany z grilla i ułożyć na talerzu obierając ze skóry. Polać
miodem i posypać
orzechami.
Orzechy można uprzednio podsmażyć na grillu po ówczesnym wyłuskaniu ich z łupiny i zawinięciu w folię aluminiową, aby były bardziej chrupkie.Przepisy pochodzą z diety wegetariańskiej Dieta VEGEWpis sponsorowany