ßßß
Składniki:1/2 szklanki płatków jaglanych (u mnie były błyskawiczne)garść orzechów włoskich1/2 banana2 łyżeczki mioduPrzygotowanie:do 1 szklanki gotującej się wody wsypałam płatki jaglane, zagotowałam, co jakiś czas mieszając - 4 minutywłożyłam płatki do miseczki, dodałam pokrojoną połówkę banana i garść pokrojonych orzechów włoskichcałość polałam 2 łyżeczkami płynnym, prawdziwym miodemudekorowałam miętą, którą w końcu rozdrobniłam i dodałam do śniadania
Całość smakowała wybornie. Płatki same w sobie są w zasadzie bez smaku, dlatego bardzo ważne są dodatki. Ugotowane na mleku są smaczniejsze (kaloryczniejsze też), ale mleka w domu był brak.Jakie śniadania preferujecie? Standardowe kanapki? U mnie najczęściej jest to jogurt z owocami i płatkami owsianymi albo granolą, ale ostatnio jakoś tak chłodniej i zaczęłam kombinować :)Smacznego!