Wykonanie
Nie macie pomysłu na śniadanie? To zapraszam na jeden z nich: szybki, smaczny i na jesień idealny, bo na ciepło.
Składniki:1/2 szklanki
płatków jaglanych (u mnie były błyskawiczne)garść
orzechów włoskich1/2
banana2 łyżeczki
mioduPrzygotowanie:do 1 szklanki gotującej się
wody wsypałam
płatki jaglane, zagotowałam, co jakiś czas mieszając - 4 minutywłożyłam
płatki do miseczki, dodałam pokrojoną połówkę
banana i garść pokrojonych
orzechów włoskichcałość polałam 2 łyżeczkami płynnym, prawdziwym
miodemudekorowałam
miętą, którą w końcu rozdrobniłam i dodałam do śniadania
Całość smakowała wybornie.
Płatki same w sobie są w zasadzie bez smaku, dlatego bardzo ważne są dodatki. Ugotowane na
mleku są smaczniejsze (kaloryczniejsze też), ale
mleka w domu był brak.Jakie śniadania preferujecie? Standardowe kanapki? U mnie najczęściej jest to
jogurt z
owocami i
płatkami owsianymi albo granolą, ale ostatnio jakoś tak chłodniej i zaczęłam kombinować :)Smacznego!