ßßß
Kanapki grillowane z moimi ulubionymi składnikami – młodym szpinakiem, pomidorami i mozzarellą . Taka kanapka na ciepło to idealne późne niedzielne śniadanie czy popołudniowa przekąska. Kanapki świetnie smakują też zimno, więc spokojnie można zapakować sobie do pracy. Miła odskocznia od zwykłych codziennych kanapek i tostów.
Co nam będzie potrzebne: (na 1 porcję)– 2 kromki dobrego chleba– 2 łyżki stołowe pesto (ja zblendowałam liście bazylii z pietruszką, solą i oliwą z oliwek)– 2 plasterki dojrzałego pomidora– 2-3 plasterki sera mozzarella– kilka liści świeżego młodego szpinaku– szczypta soli i pieprzu do smakuPrzygotowanie:rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową, ale można też użyć zwykłej) posmarowaną lekko oliwą1 kromkę smarujemy 1 łyżką pesto, nakładamy ser, liście szpinaku, pomidora, znowu ser, posypujemy szczyptą soli i pieprzu, pozostałym pesto smarujemy drugą kromkę chleba i przykrywamy nią kanapkękładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy, aż kanapki zrobią się brązowo-złote, a ser się ładnie roztopi
Smacznego:)KomentarzecommentsPowered by Facebook Comments→←