Wykonanie

Kanapki grillowane z moimi ulubionymi składnikami – młodym
szpinakiem,
pomidorami i
mozzarellą . Taka kanapka na ciepło to idealne późne niedzielne śniadanie czy popołudniowa przekąska. Kanapki świetnie smakują też zimno, więc spokojnie można zapakować sobie do pracy. Miła odskocznia od zwykłych codziennych kanapek i tostów.

Co nam będzie potrzebne: (na 1 porcję)– 2 kromki dobrego
chleba– 2 łyżki stołowe pesto (ja zblendowałam liście
bazylii z
pietruszką,
solą i
oliwą z oliwek)– 2 plasterki dojrzałego
pomidora– 2-3 plasterki
sera mozzarella– kilka liści świeżego młodego
szpinaku– szczypta
soli i
pieprzu do smakuPrzygotowanie:rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową, ale można też użyć zwykłej) posmarowaną lekko
oliwą1 kromkę smarujemy 1 łyżką pesto, nakładamy
ser, liście
szpinaku,
pomidora, znowu
ser, posypujemy szczyptą
soli i
pieprzu, pozostałym pesto smarujemy drugą kromkę
chleba i przykrywamy nią kanapkękładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy, aż kanapki zrobią się brązowo-złote, a
ser się ładnie roztopi

Smacznego:)KomentarzecommentsPowered by Facebook Comments→←