ßßß Cookit - przepis na Kanapki z pomidorami, szpinakiem i mozzarellą na ciepło

Kanapki z pomidorami, szpinakiem i mozzarellą na ciepło

nazwa

Wykonanie

Kanapki grillowane z moimi ulubionymi składnikami – młodym szpinakiem, pomidorami i mozzarellą . Taka kanapka na ciepło to idealne późne niedzielne śniadanie czy popołudniowa przekąska. Kanapki świetnie smakują też zimno, więc spokojnie można zapakować sobie do pracy. Miła odskocznia od zwykłych codziennych kanapek i tostów.
Co nam będzie potrzebne: (na 1 porcję)
– 2 kromki dobrego chleba
– 2 łyżki stołowe pesto (ja zblendowałam liście bazylii z pietruszką, solą i oliwą z oliwek)
– 2 plasterki dojrzałego pomidora
– 2-3 plasterki sera mozzarella
– kilka liści świeżego młodego szpinaku
– szczypta soli i pieprzu do smaku
Przygotowanie:
rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową, ale można też użyć zwykłej) posmarowaną lekko oliwą
1 kromkę smarujemy 1 łyżką pesto, nakładamy ser, liście szpinaku, pomidora, znowu ser, posypujemy szczyptą soli i pieprzu, pozostałym pesto smarujemy drugą kromkę chleba i przykrywamy nią kanapkę
kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy, aż kanapki zrobią się brązowo-złote, a ser się ładnie roztopi
Smacznego:)
Komentarze
comments
Powered by Facebook Comments

Źródło:http://jemcoumiem.pl/kanapki-na-cieplo