Wykonanie
« Konkurs na Mistrzowską KanapkęKoktajl
bananowy na zimę »Jak byłam mała, kanapki z
jajkami i
majonezem gościły bardzo często na moim
stole, jedne z najprostszych, ale jak udanych połączeń. W przepisie, który stworzyłam w ramach akcji na Mistrzowską Kanapkę, chciałam przechwycić ten smak, jednak dodałam także coś od siebie, a
majonez… zrobiłam sama!Sekretem tej kanapki są dobre jakościowo składniki.
Jaja oczywiście muszą być z „kurnika”,
masło, z dużą zawartością tłuszczu
mlecznego, a
chleb… świeży, chrupiący, pełnoziarnisty, aby ziarno było wyczuwalne i „chrupiące”.
Składniki–
chleb pełnoziarnisty–
masło–
sałata– gorgonzola–
Kiełbasa Krakowska Sucha Maestro–
jaja ugotowane na twardo– domowy
majonez–
sól i
pieprz do smaku
Jak wiecie, w ramach akcji przygotowałam także dla Was konkurs . Do wygrania bogate zestawy produktów z linii Maestro od Henryka Kani! Nie czekajcie i dodajcie swoje zgłoszenie! Przyznam, że moja paczka ledwo się zmieściła w lodówce