ßßß Cookit - przepis na Jajeczna Mistrzowska Kanapka

Jajeczna Mistrzowska Kanapka

nazwa

Wykonanie

« Konkurs na Mistrzowską Kanapkę
Koktajl bananowy na zimę »
Jak byłam mała, kanapki z jajkami i majonezem gościły bardzo często na moim stole, jedne z najprostszych, ale jak udanych połączeń. W przepisie, który stworzyłam w ramach akcji na Mistrzowską Kanapkę, chciałam przechwycić ten smak, jednak dodałam także coś od siebie, a majonez… zrobiłam sama!
Sekretem tej kanapki są dobre jakościowo składniki. Jaja oczywiście muszą być z „kurnika”, masło, z dużą zawartością tłuszczu mlecznego, a chleb… świeży, chrupiący, pełnoziarnisty, aby ziarno było wyczuwalne i „chrupiące”.
Składniki
chleb pełnoziarnisty
masło
sałata
– gorgonzola
Kiełbasa Krakowska Sucha Maestro
jaja ugotowane na twardo
– domowy majonez
sól i pieprz do smaku
Jak wiecie, w ramach akcji przygotowałam także dla Was konkurs . Do wygrania bogate zestawy produktów z linii Maestro od Henryka Kani! Nie czekajcie i dodajcie swoje zgłoszenie! Przyznam, że moja paczka ledwo się zmieściła w lodówce
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2014/12/jajeczna-mistrzowska-kanapka