Wykonanie
« Wyróżnienie – dziękuję ;)Grzanki
czosnkowe do zup i sałatek »Tydzień temu pierwszy raz zrobiłam zupę krem.
Marchewkowy. Przepis podkradłam stąd.Smaczna. Lecz dla mnie lekko mdła. Gdyby grzanki miały
czosnkowy smak byłoby o niebo lepiej! Mój luby mimo tego, że nie cierpi gotowanej
marchewki – zajadał się jak dzieciak
Składniki:– 5-6 dużych marchwii–
cebula– 1 -1,5 litra
wywaru z kurczaka lub kilku kostek–
sól,
pieprz– łyżeczka
soku z cytryny– grzanki lub jak w oryginalnym przepisie
ryżMarchewkę i
cebulę kroimy w plastry i dusimy koło 20 minut w rozgrzanym rondelku. Następnie dolewamy
bulion i gotujemy także około 20 minut, aż
marchewka zmięknie. Kiedy zupa trochę przestygnie doprawiamy do smaku i miksujemy.
PS. Takie proporcje to jakieś 4 porcje zupkiSmacznego!