Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSŁODKOŚCILEMON
CURD

PRODUKTY:2
JAJKA2
CYTRYNY110 G
CUKRU70 G MASŁAWYKONANIE:Z
CYTRYN UMYTYCH I OSUSZONYCH ŚCIERAMY SKÓRKĘ A
CYTRYNĘ WYCISKAMY.WSZYSTKO PRZEKŁADAMY DO METALOWEJ MISKI ,DODAJEMY
CUKIER I
JAJA .RÓZGĄ ROZKŁOCAMY
JAJA W RAZ Z
CYTRYNĄ I
SOKIEM ORAZ
CUKREM.DODAJEMY MASŁO POKROJONE W KOSTKĘ.DO GARNKA NALEŻY WLAĆ TROCHĘ
WODY ALE TAKĄ ILOŚĆ BY NIE DOTYKAŁA DNA MISKI.NA GARNEK NAKŁADAMY MISKĘ .CAŁOŚC OGRZEWAMY .MIESZAJĄC TRZEPACZKĄ.NAJPIERW MASŁO SIE ROZTOPI I POWSTANIE JEDNOLITA MASA.MASĘ CAŁY CZAS TRZYMAĆ NA GARNKU Z
WODĄ MIESZAJĄC RÓZGĄ AŻ ZGĘSTNIEJE I BEDZIE MIAŁA KONSYSTENCJĘ BUDYNIU/OKOŁO 15 MINUT/.MOŻNA KREM PRZEŁOŻYĆ DO SŁOIKA I WSTAWIĆ DO LODÓWKI.PRZECHOWYWAĆ DO DWÓCH TYGODNI.MOŻNA WYKORZYSTAĆ JAKO KREM DO
TORTU,NADZIENIE NA BABECZKIPowiązany przepis:
ciasteczka na Wielkanoc
jajko w koszulceWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej