ßßß

PRODUKTY:2 JAJKA2 CYTRYNY110 G CUKRU70 G MASŁAWYKONANIE:Z CYTRYN UMYTYCH I OSUSZONYCH ŚCIERAMY SKÓRKĘ A CYTRYNĘ WYCISKAMY.WSZYSTKO PRZEKŁADAMY DO METALOWEJ MISKI ,DODAJEMY CUKIER I JAJA .RÓZGĄ ROZKŁOCAMY JAJA W RAZ Z CYTRYNĄ I SOKIEM ORAZ CUKREM.DODAJEMY MASŁO POKROJONE W KOSTKĘ.DO GARNKA NALEŻY WLAĆ TROCHĘ WODY ALE TAKĄ ILOŚĆ BY NIE DOTYKAŁA DNA MISKI.NA GARNEK NAKŁADAMY MISKĘ .CAŁOŚC OGRZEWAMY .MIESZAJĄC TRZEPACZKĄ.NAJPIERW MASŁO SIE ROZTOPI I POWSTANIE JEDNOLITA MASA.MASĘ CAŁY CZAS TRZYMAĆ NA GARNKU Z WODĄ MIESZAJĄC RÓZGĄ AŻ ZGĘSTNIEJE I BEDZIE MIAŁA KONSYSTENCJĘ BUDYNIU/OKOŁO 15 MINUT/.MOŻNA KREM PRZEŁOŻYĆ DO SŁOIKA I WSTAWIĆ DO LODÓWKI.PRZECHOWYWAĆ DO DWÓCH TYGODNI.MOŻNA WYKORZYSTAĆ JAKO KREM DO TORTU,NADZIENIE NA BABECZKIPowiązany przepis:ciasteczka na Wielkanocjajko w koszulceWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej