ßßß Cookit - przepis na Makaron Pappardelle z indykiem

Makaron Pappardelle z indykiem

nazwa

Wykonanie

Makaron pappardelle to włoski makaron jajeczny w kształcie długich, płaskich, szerokich wstążek. Świetnie komponuje się z różnego rodzaju sosami – od dziczyzny po drób.
Składniki:
1 opakowanie makaronu pappardelle (250g)
300g piersi z indyka
4 małe papryczki chili
puszka pomidorów (ja użyłam własnoręcznie zrobionych jesienią, w zalewie ziołowej)
ser żółty
3-4 łyżki pesto
olej
przyprawy: pieprz, bazylia, odrobina cukru, maggi, vegeta
oliwa
Przygotowanie:
Umytą i obsuszoną pierś z indyka kroimy w paski i marynujemy w pesto. Zamarynowane mięso smażymy na oleju na złoty kolor, w trakcie smażenia dodajemy pokrojone w paseczki papryczki chili.
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Gdy makaron się ugotuje, odcedzamy go i wrzucamy na patelnię. Dodajemy starty ser i mieszamy. Przyprawiamy do smaku i…
Smacznego!
Źródło:http://kozakgotuje.pl/makaron-pappardelle