Wykonanie
« KLUSKI ŚLĄSKIE - białeESKALOPKI Z
KIEŁBASY »
PIECZEŃ WIEPRZOWA70 dag - 1 kg
mięsa wieprzowego (
szynka,
łopatka, biodrówka, karczek)łyżka
smalcu 2
cebule sól,
pieprz,
przyprawa grillowa pół szklanki
śmietany łyżka
mąkiWYKONANIE
Mięso umyć, wyluzować kości i usunąć nadmiar tłuszczu, natrzeć
solą,
pieprzem i
przyprawą grillową. Obsmażyć na rumiano na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać
wodą (ok 1 szklanki), dodać pokrojoną
cebulą i udusić razem. Gdy będzie miękkie, wyjąć, pokrajać na porcje, sos podprawić
śmietaną z
mąką, zagotować. Przyprawić do smakuśroda, 09 stycznia 2013, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »