ßßß Cookit - przepis na PIECZEŃ WIEPRZOWA

PIECZEŃ WIEPRZOWA

nazwa

Wykonanie

« KLUSKI ŚLĄSKIE - białe
ESKALOPKI Z KIEŁBASY »
PIECZEŃ WIEPRZOWA
70 dag - 1 kg mięsa wieprzowego (szynka, łopatka, biodrówka, karczek)łyżka smalcu 2 cebule sól, pieprz, przyprawa grillowa pół szklanki śmietany łyżka mąki
WYKONANIE
Mięso umyć, wyluzować kości i usunąć nadmiar tłuszczu, natrzeć solą, pieprzem i przyprawą grillową. Obsmażyć na rumiano na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą (ok 1 szklanki), dodać pokrojoną cebulą i udusić razem. Gdy będzie miękkie, wyjąć, pokrajać na porcje, sos podprawić śmietaną z mąką, zagotować. Przyprawić do smaku
środa, 09 stycznia 2013, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2013/01/PIECZEN-WIEPRZOWA.html