Wykonanie
Jeśli zostawiliście
kaszę manną zapomnianą, hen daleko w czasach dzieciństwa, to właśnie jest okazja aby sobie o niej przypomnieć! To świetny materiał na
śniadaniowy przysmak - prosty i szybki w przygotowaniu. Nawet w tygodniu, w porannym pośpiechu uda się Wam znaleźć chwilę na takie śniadanie. Placuszki nie są zbyt słodkie, więc jako dodatek świetnie sprawdzą Wasze ulubione
owoce,
miód lub
konfitura.

Składniki (na około 20 sztuk):1 i 1/3 szklanki
kaszy manny1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
cukru pudruszczypta
soli1 szklanka
mleka1
jajko2 łyżki topionego
masła lub
olejuolej do smażeniaPrzygotowanie:W misce połączyć wszystkie składniki - wsypać
kaszę manną,
proszek do pieczenia,
cukier puder,
sól - wymieszać a następnie dodać
mleko,
jajko, tłuszcz i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na kwadrans. Smażyć na niewielkiej ilości
oleju, na średnim ogniu na rumiano - po kilka minut z każdej strony. Podawać z ulubionymi słodkimi dodatkami.Przepis znaleziony na blogu Amu Amu.


