Wykonanie
Kto powiedział, że gdy za oknem jest szaro i buro tak musi być i na talerzu? Kto powiedział, że sałatki są dobre tylko na lato? Ja uwielbiam sałatki o każdej
porze roku! Dlatego dziś przepis na wielokolorową
sałatkę m.in z
fetą i
granatem.

Składniki:1 szklanka
razowego makaronu (np świderki),1 mała
czerwona cebula,1/2 kostki
fety,1/2
czerwonej papryki,1/2
żółtej papryki,1/2 ugotowanego na parze
brokuła (około 150g),1/2
owocu granata,8 małych
korniszonów,4 plastry
ananasa,2 garści
rukoli.Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente, dokładnie odcedzamy i studzimy.
Brokuła gotujemy na parze i również odstawiamy do ostygnięcia.
Paprykę,
korniszony i
ananasa kroimy na mniejsze części;
cebulę piórkujemy. Składniki przekładamy do miski: na dno
makaron, na to kolejno warzywa,
cebula,
ananas,
rukola,
feta i
granat.Podajemy z sosem vinairgrette, kremem balsamicznym lub jemy bez dodatków :)Smacznego :)