Nazbierało się przepisów do opublikowania..a czasu jakoś brak..jakiś czas temu były żeberka...córki zażyczyły sobie takie żeberka pieczone...a mąż woli jednak gotowane...tak więc dziś przepis na pieczone..bo gotowane też już były...Do marynaty żeberek dodałam miód klonowy i pyszną mieszankę przypraw o fajnej nazwie Rozkoszna .1 kg żeberek3 łyżki oleju1-2 łyżki ketchupu1 łyżka miodu klonowegosok z cytryny1 ząbek czosnkumarchewka2 łyżki sosu sojowegoprzyprawa RozkosznaŻeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Przygotować marynatę:czosnek posiekać, dodać sos sojowy, miód, olej, sok z cytryny i przyprawy.Do marynaty włożyć żeberka i dokładnie je natrzeć.Przykryć i odstawić do lodówki na kilak godzin, a nawet na noc.Następnie wyjąć z marynaty i usmażyć, ułożyć na blaszce i polać marynatą, dodać marchewkę .Piec w temperaturze 180 stopni do miękkości żeberek [ około 1 godz.].Podczas pieczenia żeberka obracać i polewać powstałym sosem.